Neem contact op
Wouter van Dooren, Norholm 14, 2133 HL Hoofddorp
info@wouterswonderewereld.nl
Ph: +31 23 752 885
Back

What a Wonderful World

What a Wonderful World bij Wouterswonderewereld

Wat geef je iemand voor zijn/haar nieuwe huis? Een plant? Een badmatje of de nieuwste CD van Marco Borsato? Niet als je Wouter heet, dan wil je iets anders geven. In mijn geval: een schilderij en gelukkig wilden zij dat ook.

Opdracht: een uniek schilderij met muziek erin. Voor mooie mensen die de wereld mooier maken. Met recht What a Wonderful World aan de muur. Naar een klein voorbeeld van een danseresje leek het ons leuk om dit in het groot uit te werken.

Het was een hele uitdaging, waar vind je mooie spacers zonder veel gaten in de nieuwe muur te boren, hoe maak je gaten in plexiglas, hoe wordt het ontwerp spannend en fris?

Het bestaat uit 4 platen plexiglas van 100 cm x 140 cm, elk 2 mm dik. Op elke plaat staat een stuk van de notenbalk en 1 kleur. Alleen zijn het slechts fragmenten, een kijk op de wereld, en tezamen geven ze diepte, beweging, compositie en kleur in huis.

 

What a wonderful worldWhat a wonderful worldWhat a wonderful world

Hoe mooi transparante kleuren elkaar overlappen is ook mooi te zien in Sydney waar Nicholas Elias een aantal zuilen heeft geplaatst in diverse kleuren.

Ik had nog niet eerder met deze materialen gewerkt maar het resultaat mag er zeker zijn. Op verschillende manier uitgedaagd door ontwerp, materiaal, het feit dat elk onderdeel los staat totdat het in de compositie is opgenomen. What a Wonderful World is een cadeau voor een nieuw thuis na een lange verbouwing. De laatste uitdaging wordt om hem mooi op de foto te krijgen.

blauw muzieknotenrood muzieknoten

 

 

 

 

 

magenta muziejnoten geel muzieknoten

Later ontdekte ik dat Eckart Hinze ook op perspex werkt in lagen. Wat inspirerend om dat te zien!